sQuare community

Community based herontwerp van het onderwijssysteem voor praktisch talent

DE UITDAGING

Onderwaardering van mensen met praktisch talent in onderwijssysteem en arbeidsmarkt. In een gezonde samenleving zijn hoofd, hart en handen in balans. Hoe bouwen we een systeem waarin mensen gewaardeerd worden en praktisch talent zich kan doorontwikkelen?

 

DE AANPAK

  • Co-initiëren en faciliteren van een lokaal ontwerpend onderzoek. Selectie en begeleiding van een groep van 25 geëngageerde professionals: alumni van creatieve mbo vakopleidingen, ontwerpers, onderwijsprofessionals en business strategen.
  • Strategische bevraging en onderbouwing van lokaal bestuur en beleid.
  • Conceptontwikkeling, ontwerp, ontwikkeling en  lancering van een digitaal community platform inclusief portfolio tool, gericht op de erkenning en doorontwikkeling van praktisch talent. In actieve co-creatie met de sQuare community.

HET RESULTAAT

  • Met het actieonderzoek is de fundering van sQuare is gelegd, als formele 'tweak' in het Nederlands onderwijssysteem.
  • sQuare is op dit moment een onafhankelijke stichting met een lokaal en internationaal erkende agency en loopt voorop als onderwijsinnovatie model.
  • De realisatie van een digitaal community platform met portfolio-tool voor de erkenning van praktisch talent. Dit platform is inmiddels alweer 2 jaar actief in gebruik door de sQuare community.

 

Ben jij nieuwsgierig hoe we je kunnen helpen met het ontwerpen en faciliteren van transitionele processen?  Stuur Vera een email.

Jaar: 2017-2019

Diensten: Actieonderzoek, procesbegeleiding, beweging bouwen, digitaal projectmanagement.

Expertise: Rechtvaardige arbeidsmarkt, reflectieve samenleving, lokale economie.

Changemakers: Marieke Gervers en  Johan van Aalst.

Financiers: Gemeente Amsterdam, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

Procesdocumentatie door Vincent van der Brink.

Neem contact met ons op